Πλακιας

Manolia Apartments

plakias1
Πλακίας

Στο νότιο μέρος του νομού Ρεθύμνου στο Λιβυκό πέλαγος βρίσκεται ο τόπος μας που λέγεται ΠΛΑΚΙΑΣ .
Απέχει από το Ρέθυμνο 35 χλμ. από το Ηράκλειο 110χλμ. και από τα Χανιά 90χλμ. Η ηλιοφάνεια και το πολύ καλό δροσερό και υγιεινό κλίμα είναι εγγύηση για ευχάριστες διακοπές. Θα απολαύσετε τον ήλιο, τη θάλασσα, τις πεντακάθαρες αμμουδιές με ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντους και ναυαγοσώστες.
Με κέντρο τον Πλακιά μπορείτε να επισκεφθείτε τις διπλανές παραλίες Πολύριζο, Κόρακα, Σούδα, Δαμνόνι, Αμμούδι, Σχινάρια και την περίφημη Λίμνη Πρέβελη.
Πολύ κοντά βρίσκεται η Ιερά Μονή Πρέβελης και τα γραφικά χωριουδάκια Ροδάκινο, Σελλιά, Μύρθιος, Μαριού, Ασώματος, Λευκόγεια, Γιαννιού, Κοξαρέ, Μπαλέ, Ατσιπάδες, Παλιόλουτρα, Αγκουσελιανά, Άγιος Γιάννης, Κανεβος και Καλή Συκιά.

Τον τόπο μας διασχίζουν δυο ποτάμια που έχουν δημιουργήσει δυο πανέμορφα φαράγγια, Κοτσυφού και Κουρταλιώτη.
Για τους περιπάτους σας προσφέρονται τα εξαιρετικού κάλλους φαράγγια, πλούσια σε πανίδα και χλωρίδα, οι ελαιώνες, τα κοντινά στον Πλακιά χωριά, μέρη που μπορείτε να θαυμάσετε πεζοί ή με τα ποδήλατα. Οι άνθρωποι στον τόπο μας είναι φιλικοί και φιλόξενοι.
Διατηρούν τα ήθη και τα έθιμά τους, την τοπική διάλεκτο, την παραδοσιακή μουσική (λύρα) και τους χορούς τους.
Τα παραδοσιακά πανηγύρια είναι η κουρά των προβάτων, ο τρύγος των σταφυλιών, η γιορτή του ψαρά, η παραδοσιακή κουζίνα, η γιορτή της ρακής, η γιορτή του τουρισμού που είναι εκδηλώσεις στις οποίες μπορείτε να συμμετέχετε και να ξεφαντώνετε μαζί τους.
Η υποδομή της περιοχής καλύπτει όλες τις ανάγκες σας. Θα γευθείτε φρέσκα και ντόπια προϊόντα που ετοιμάζονται με Κρητικό παραδοσιακό τρόπο, με βάση το ελαιόλαδο.
Ένας σημαντικός ακόμη λόγος για να επιλέξετε την περιοχή μας για τις διακοπές σας είναι και η ασφάλεια που παρέχεται.

 

plakias2
plakias3
plakias4